Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

 
ΙΡΙΣ-ΚΡΟΝΟΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

Μερικά συνθήματα δεν μπορούν να τα θάψουν. Ξαναφυτρώνουν.
ΕINAI Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ

ΞΑΝΑΦΥΤΡΩΝΟΥΝ και θα ακούγονται με μεγαλύτερη ένταση μέχρι να πραγματωθούν οι στόχοι τους.

Στις 25-11-2009 συζητήθηκαν (μετά από 6 περίπου χρόνια) στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι δύο αιτήσεις που είχαν καταθέσει Ελευσίνιοι πολίτες-μέλη της Επιτροπής Παραλίας, ζητώντας: 1) την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειάρχη, με την οποία τα Οικοδομικά τετράγωνα του ΙΡΙΣ και της ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗΣ διασπάστηκαν σε 16, προκειμένου να μπορέσει ο ΟΕΚ να χτίσει τις εργατικές κατοικίες και
2) την ακύρωση της διάταξης του νέου ΓΠΣ Ελευσίνας , που εισηγήθηκε ο Δήμος της πόλης χαρακτηρίζοντας την περιοχή ΙΡΙΣ-ΚΡΟΝΟΣ «Πολεοδομικό Κέντρο» στα πλαίσια της ανάπλασης του άρθρου 15 του Νόμου 2508/97.
Οι προσφυγές αυτές ασκήθηκαν στο ΣτΕ με το επιχείρημα, της δεσμευτικής πρόβλεψης του προηγούμενου ΓΠΣ για τον καθορισμό της περιοχής ΙΡΙΣ- ΚΡΟΝΟΣ-ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ως χώρων πρασίνου και αναψυχής, το οποίο οι κάτοικοι είχαν επικαλεστεί χιλιάδες φορές με δεκάδες Υπομνήματα, επιστολές, εξώδικα, εκδηλώσεις, αιτήσεις, προς όλους (Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο, Δημοτικές και Νομαρχιακές παρατάξεις, βουλευτές, Υπουργούς, Πρωθυπουργό, κόμματα, Προέδρους ΟΕΚ), προειδοποιώντας και φωνάζοντας για την ακυρότητα των αποφάσεων αυτών, επί 4 χρόνια, ακόμη κι όταν χτίστηκαν οι κατοικίες και ξεκίνησε - με την πολεοδόμηση του Δήμου - η πραγματική απειλή και για τον ΚΡΟΝΟ.
Επί 6 χρόνια από τον κ. Δήμαρχο και ορισμένους δημοτικούς του συμβούλους και συνεργάτες ακούγαμε ύβρεις, χλευασμούς, συκοφαντίες, ειρωνείες και κατηγορίες.
Θυμίζουμε μερικές από αυτές: Την κατηγορία του κ. Δημάρχου, ότι είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο με τους βιομηχάνους και συγκεκριμένα με την ιδιοκτήτρια του ΚΡΟΝΟΥ – Αρμονία Α.Ε. Τον χλευασμό, ότι οι συνεχείς κινητοποιήσεις μας για το ΙΡΙΣ κατάντησαν «σαπουνόπερα». Την ύβρι, ότι είμαστε ρατσιστές και δεν θέλουμε τις εργατικές κατοικίες στην γειτονιά μας. Την ειρωνεία, που περιείχε ο χαρακτηρισμός «τα παιδιά της Επιτροπής», ή ότι δεν ξέρουμε να διαβάσουμε τους νόμους και δεν έχουμε καμιά πιθανότητα επιτυχίας στο ΣτΕ….

Κι όμως…
Οι Εισηγητές δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν και εισηγήθηκαν στο Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα ότι:
- Η Απόφαση του Περιφερειάρχη για την κατάτμηση των Οικοδομικών Τετραγώνων των πρώην βιομηχανιών ΙΡΙΣ και ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, και κατά συνέπεια ΑΚΥΡΗ, επειδή ο Περιφερειάρχης δεν είχε αρμοδιότητα να αποφασίσει τέτοια τροποποίηση σε παραλιακό οικισμό.
- Η διάταξη του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ελευσίνας που ορίζει τον ΚΡΟΝΟ «Πολεοδομικό Κέντρο» ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ, δεδομένου, ότι σύμφωνα με την εισήγηση: «…συνιστά προδήλως ανεπίτρεπτη κατά το Σύνταγμα επιδείνωση των πολεοδομικών συνθηκών. Άλλωστε από κανένα στοιχείο του φακέλου δεν τεκμηριώνεται ειδικώς η ύπαρξη συγκεκριμένων πολεοδομικών λόγων ένεκα των οποίων κατέστη επιβεβλημένη η μεταβολή του αρχικού σχεδιασμού ως προς τους προαναφερθέντες στόχους δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής…»
Με την ίδια εισήγηση το ΣτΕ απέρριψε όλους τους λόγους που επικαλέστηκε η ΑΡΜΟΝΙΑ, δεχόμενο την παρέμβαση του Δήμου κατά της ΑΡΜΟΝΙΑΣ, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ έκανε ΔΕΚΤΗ την αίτηση των κατοίκων και ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, η οποία – αξίζει να θυμηθούμε – ασκήθηκε χωρίς να το γνωρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και στηρίχθηκε και στο επιχείρημα, που προέβαλε Ο ΔΗΜΟΣ (!) με το δικόγραφό του, ότι ο χώρος του ΙΡΙΣ (με τους εκατοντάδες αιωνόβιους ευκάλυπτους) «δεν είχε ποτέ πράσινο».

Οι εισηγήσεις αυτές και οι αποφάσεις του Δικαστηρίου που θα εκδοθούν δικαιώνουν την πίστη μας να αγωνιστούμε γι αυτήν την πατρίδα, που οι άλλοι την είδαν ως οικόπεδο. Αυτή η δικαίωση όμως ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ. Δεν είναι νίκη για μας. Είναι θλίψη και οργή.

Οργή για όλους αυτούς, που μη βλέποντας κανένα ορίζοντα πέρα από αυτόν της τετραετίας και της καρέκλας εξουσίας, ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ στα γρήγορα, εν μια νυκτί, την προοπτική, την ανάγκη και την δυνατότητα να αποκτήσει η πόλη ένα πάρκο δίπλα στη θάλασσα, να αναπνεύσει, να δοκιμάσει να αλλάξει την μοίρα της.

Θλίψη για τους νέους συμπολίτες μας, τους εργαζόμενους δικαιούχους του ΟΕΚ, που ουσιαστικά εξαπατήθηκαν, έχοντας αποκτήσει σπίτια, που δεν μπορούν να κατοικήσουν, μέχρις να συνδεθούν με το υπό κατασκευή ακόμα (κι ένας θεός ξέρει για πόσο ακόμα) αποχετευτικό δίκτυο.

Οργή και θλίψη , για την συνειδητή παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των Ελευσινίων, στις οποίες επιδόθηκε η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και ενώπιον του ΣτΕ, όταν δια της συνηγόρου υποστήριξε, ότι κανένας χώρος πρασίνου δεν καταργήθηκε, διότι αντικαταστάθηκε από τα «πάρκα», που ΘΑ δημιουργηθούν ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ» και στα ΝΤΑΜΑΡΙΑ του «ΤΙΤΑΝ». (!!).

Οργή, γιατί κανείς από τους αρμόδιους δεν φαίνεται πρόθυμος να αποδώσει κατηγορία και να ζητήσει ευθύνες για τις παράνομες αποφάσεις, τις παράνομες οικοδομικές άδειες, τις βιαστικές κρίσεις, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, τα κλειστά με το βουλοκέρι της αλαζονείας αυτιά και μάτια των τοπικών «αρχόντων» των Ελευσινίων βουλευτών, του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών και οργάνων εκτελεστικής εξουσίας.

Θλίψη και οργή γιατί τόσο μας υπολογίζουν, για τόσο μας έχουν άξιους.

Εμείς συνεχίζουμε. Για την απόδοση ευθυνών. Γι αυτά, που μπορούν ακόμη να σωθούν. Για τον ΚΡΟΝΟ ενιαίο και αδιαίρετο, Κέντρο Πολιτισμού, πρασίνου και αναψυχής. Για να γίνει η Ελευσίνα ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ.

Σε αναμονή των τελικών αποφάσεων του ΣτΕ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΚΙ ΑΣ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΣ

Ελευσίνα, 3 Δεκεμβρίου 2009
Τα προσφυγόντα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (με αλφαβητική σειρά):

ΓΚΟΛΕΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-Φαρμακοποιός,.ΔΗΜΟΜΕΛΕΤΗΣ ΔΗΜΟΣ-Μηχανολόγος, ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ–Οδοντίατρος, ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-Επαγγελματίας, ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΚΟΣ – Επαγγελματίας, ΛΙΑΡΟΥ ΠΟΛΥ–Μουσικός ΜΙΛΗΣΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ–Σκηνοθέτης, ΜΠΑΡΤΖΗ ΜΑΓΔΑ – Οικονομολόγος, ΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Επαγγελματίας, ΠΑΛΛΗ-ΚΑΜΠΟΛΗ ΦΩΦΩ – Νηπιαγωγός, ΠΑΤΑΠΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ – Ιδιωτικός Υπάλληλος, ΠΕΠΠΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑ – Δικηγόρος, ΠΟΤΙΟΥΔΗΣ ΒΑΓΙΟΣ–Λογιστής, ΡΟΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Ορκωτός Λογιστής, ΡΟΥΣΣΗΣ ΝΤΙΝΟΣ - Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος .

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]